- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 127502 - 113/3
- وزن: 0.30kg
- UPC: 18 = 20
آرمانشهر ؛ یوتوپیا
نویسنده: تامس مور
مترجم: داریوش آشوری - نادر افشار نادری
ناشر: خوارزمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 140
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1373 - دوره چاپ: 2
کیفیت : نو ؛
مروری بر کتاب
آرمانشهر (utopia) برای نخستین بار توسط توماس مور در سال ۱۵۱۶ در کتابی به همان عنوان بکار گرفته شد.
پیشتر مفهومهای مشابهی از این واژه در آرای فلاسفه یونان باستان (افلاطون و ارسطو) عرضه شده و در فلسفه اسلامی از آن به عنوان «مدینه فاضله» یاد شده است. آرمانشهرخواهی (utopianism) عبارت است از دلبستگی به ایجاد یا خیالپردازی درباره یک نظم اجتماعی آرمانی.
از روزگار افلاطون تاکنون بسیاری از نویسندگان طرح جامعههای آرمانی ریخته اند و همچنین بسیاری از گروه های دینی و بهبودخواهان سیاسی در اروپا کوشش هایی برای برپاکردن جامعه های آرمانی کرده اند.کتاب حاضر، آرمانشهر نام اثر شهیر تامس مور است که در نوشتن آن بی شک وی از اندیشه های افلاطون بی بهره نبوده است...
اتوپیا در حالی پرآوازه شد که مور پیشتر ادعا کرده بود این کتاب را صرفاً برای سرگرمی نوشته و قصد نداشته است آن را در اختیار خوانندگان قرار دهد. این در شرایطی است که از اراسموس که بر چاپ آن نظارت داشت، سپاسگزاری میکند. اتوپیا با موقعیت ویژه انگلستان در آن زمان بیگانه نیست؛ انگلستان در آن زمان پایان جنگهای صد ساله و آغاز جنگهای داخلی را تجربه میکرد؛ از یک طرف اشراف و ثروتمندان برای به دست آوردن قدرت سلطنتی در کشمکش بودند، و از طرف دیگر وضعیت اقتصادی در حال تغییر بود؛ بازرگانان و تجار برای دامداری افسار گسیخته و تولید پشم و صادرات آن به کمک اشراف و ثروتمندان توانستند مزارع کشاورزی را از روستاییان بگیرند و به مراتع تبدیل کنند. کشاورزی به یکباره از رونق افتاد و کشاورزان بیکار و با تنگی معیشت روبرو شدند. در نتیجه، گروهی از آنان آواره و گروهی که دهها هزار نفر را بالغ میشد، توسط حکومتها به مرگ محکوم شدند.