- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 55374 - 107/1
- وزن: 0.10kg
- UPC: 15
آدم عوضی
نویسنده: خسرو شاهانی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 200
اندازه کتاب: جیبی - سال انتشار: 1354 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : عالی
مروری بر کتاب
مجموعه داستان های طنز
شاهانی در روز دهم دی ماه 1308 در نیشابور به دنیا آمد. تحصیلات خود را در مشهد و شهرستانهای خراسان به پایان رساند و از سال 1334 کار مطبوعاتی خود را در روزنامه خراسان چاپ مشهد آغاز کرد. او در این روزنامه علاوه بر نوشتن داستان های کوتاه طنز آمیز، هفتهای شش روز به مدت سه سال ستونی به نام "شوخی و خنده" را مینوشت. در 1336 به دعوت صادق بهداد مدیر روزنامه جهان به تهران آمد و ستون "از هر دری سخنی" را در آن روزنامه به کار انداخت که به بررسی شرایط و مسائل روز میپرداخت. از سال 1337 علاوه بر کار در جهان، خبرنگار پارلمانی روزنامه پست تهران هم بود.
از شاهانی تاکنون بیش از نوزده مجموعه طنز به چاپ رسیده است. پس از انقلاب، آثار طنزآمیز او علاوه بر آتیه، در نشریات گل آقا و در مجله جدول کنکاش زیر عنوان "گل گشت" نیز به چاپ رسیده است. داستانهای خسروشاهانی در اتحاد جماهیر شوروی سابق و کشورهای اردوگاه شرق بارها و بارها چاپ شده است. از سال 1346 چاپ آثار وی در ارمنستان و دیگر جمهوری های شوروی سابق و مسکو توسط جهانگیر درّی استاد کرسی ادبیات فارسی دانشگاه مسکو در تیراژهای پنجاه هزارف صدهزار و چهارصدهزار در مجلات ستاره سرخ، جوانان شوروی و آسیا و آفریقای امروز به چاپ رسیده است.
همچنین اکثر مجلات کشورهای اروپای شرقی آثار او را منتشر کردهاند. خسرو شاهانی از چهرههای شناخته شده در طنز اجتماعی و ژورنالیستی معاصر است و مجموعه ای از بهترین داستانهای طنز ایران را با سبک و سیاق خاص خود نوشته و علاوه بر برقراری ارتباط با خوانندگان عام و ساده پسند، از نظر تکنیک داستان نویسی نیز قابل توجه و دفاع است. شیوه داستان نویسی او, خطی است که معمولاً از زبان اول شخص روایت میشود و درونمایه اجتماعی دارد. شاهانی اردیبهشت 1381 در گذشت.
...اکثرکتابها وداستانهایم به وسیله دکتر "جهانگیردری” استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه مسکو ترجمه شده و درنشریههای ستاره سرخ، ستاره شرق، آسیا و افریقا، پراستور، پامیر چاپ شده است. کتاب هایم مثل "آدم عوضی” ، "شکست ناپذیر"، "تاکسی لوکس"، "سه نفردریک منزل"، ازطرف نشریات نااوکا و پراودا و انستیتوی شرق شناسی فرهنگستان علوم شوروی درتیراژهای بالا منتشرشده. آخرین کتابم درشوروی به وسیله انتشارات پراودا دراردیبهشت 1367 / مه 1988 منتشر شد به نام "داستانهای فکاهی و طنزآمیزفارسی” با ترجمه دکترجهانگیردری درپانصد صفحه و با چهارصد هزارتیراژ، شش داستان سید محمدعلی جمال زاده، نوزده داستان فریدون تنکابنی و سی ونه داستان ازبنده دراین کتاب چاپ شد. طنزمثل سیل به راه خودش میرود، بعضی هاش به دل مینشیند، بعضی نه. بعضی گلها قشنگند اما بو ندارند. بعضی نه رنگ دارند و نه بو. طنز امروز و دیروزنداریم.
رهی معیری میگفت: " زندگی قصه تلخی است که ازآغازش - بس که آزرده شدم چشم به پایان دارم" من میگویم: زندگی قصه تلخی است که من ازاین قصه ها، افسانههای شیرین ساختم. 72 سال عمرراپشت سرگذاشتم، شش ماه است زمینگیرشده ام. اهل دل را که میبینم شادم و خسته نمی شوم. دراطراف خراسان به تریاکیها میگویند عملی. من هم الان عملی ام. البته نه تریاکی، زیرتیغ جراحی میروم و عمل میشوم.
فهرست
آدم عوضی
آخرین بوسه
کی کی خانم
گاری آبی
میخانه
خجالتی
...