- موجودی: موجود
- مدل: 204212 - 52/1
- وزن: 0.30kg
آداب مناظره با وهابیت
نویسنده: سید مجتبی عصیری
ناشر: رشید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 280
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 3
مروری بر کتاب
یکی از بهترین راههای دفع و یا پاسخ گویی به شبهات اعتقادی و دینی، گفت و گو و مناظره است. مناظره یکی از استوارترین و محکمترین ستون دفاعی و از قویترین دژهای تبلیغی است که نقش موثری در شناساندن حقیقت شریعت محمدی صلی الله علیه و آله و سلم ایفا کرده است. قرآن کریم هم ضمن بیان سرگذشت برخی انبیاء به پارهای از مناظرات و بایدها و نبایدهای آنان اشاره کرده است.
مذاکره و گفتوگو یک هنر است و مانند سایر هنرها بخش کوچکی از آن ذاتی و بخش عمده آن اکتسابی و قابل آموزش است. پس هرگز نباید از آموزش هنر گفت و گو غافل شد چرا که تمام انسانها در طول زندگی بارها به این توانایی نیاز پیدا میکنند. طبیعی است که فنون مناظره همچون دیگر فنون تبلیغی، مبانی و چهارچوبهای خاص خود را دارد و فراگیری آن از ضرورتهای پیروزی در این عرصه است.
کتاب آداب مناظره با وهابیت یکی از کتابهای کاربردی و مهم برای مناظره با وهابیت است.
وهابیت یک جنبش مذهبی است که محمد بن عبدالوهاب در قرن هجدهم در نجد عربستان پایهگذاری کرد و از سال ۱۷۴۴ مورد پذیرش آل سعود (خاندان حاکم بر عربستان) قرار گرفت. دیدگاه وهابی به یک تصفیه اساسی در اسلام معتقد است و زیارت قبور و تقدیس برخی افراد را دلایل شرک میداند.
وهابیت هدف خود را بازگشت به اسلام ناب محمدی و آموزههای اصیل در قرآن و حدیث (سنت پیامبر) میداند و با هر نوع بدعت مخالفت میکند. وهابیت از نظر ایدئولوژیکی پیرو اعتقادات ابن تیمیه و از نظر فقهی پیرو مذهب حنبلی است.
وهابیت الهامبخش بسیاری از جنبشهای مذهبی جهان اسلام از هند و سوماترا تا سودان و شمال آفریقا بوده و بر جنبش طالبان در افغانستان و برخی جنبشهای اسلامی دیگر قرن بیستم هم تأثیر گذاشتهاست. گروه داعش یکی از گروههایی است که با عقاید وهابی فعالیت میکند.