- موجودی: موجود
- مدل: 205232 - 90/4
- وزن: 0.20kg
آداب معاشرت
نویسنده: ویجایا کومار
مترجم: زهره زاهدی
ناشر: جیحون
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 132
اندازه کتاب: جیبی - سال انتشار: 1387 - دوره چاپ: 4
مروری بر کتاب
کتاب کوچک آداب معاشرت (نزاکت) از مطالعۀ یکایک وجوه آداب معاشرت، نکته به نکته و با زبانی ساده برای کسانی گردآوری شده که مایل به یادگیری این نکات هستند، اما فرصت کافی برای تجسس در کتابهای تحقیقی قطور و ریشهای را ندارند.
دنیای امروز، دنیای ارتباطات است و به همین دلیل مبادی آداب بودن و با نزاکت بودن در درجهی اول اهمیت قرار دارد. خوش رفتاری نزد همه ارزشمند است و به انسان جذابیت و آراستگی میبخشد. در مورد آداب معاشرت مطالب زیادی به رشته نگارش در نیامده است.
این کتاب یک راهنمای کاربردی برای رفتارهای درست و سنجیده در زندگی خصوصی و شغلی است و به هیچ وجه یک تحقیق گسترده از سوی یک متخصص نیست. مطالبی که در این اثر جمع آوری شده، تعبیر شخصیاش از موضوع نزاکت و آداب معاشرت بوده که آنها را از کتابهای مختلف در این زمینه و نیز تجربیات خود و دیگران دستچین نموده است...
1. هنگامی که از کسی به خاطر اشتباه یا سهو انتقاد میکنید، با ملاحظه و نزاکت از شدت حمله بکاهید. مثلاً نگویید: «اشتباه میکنی، این عدد را از کجا آوردهای؟» در عوض بگویید: «من جواب دیگری پیدا کردهام. میخواهی جوابها را با هم مقایسه کنیم؟»
2. طبق مثال فوق همیشه خوب است با استفاده از ضمیر «ما» به جای «من»، طرف مقابل را هم درگیر موضوع کنید.
3. اگر از شما انتقاد شد و خواستید از خود دفاع کنید، به هر حال با متانت پاسخ دهید. میتوانید بگویید: «فکر میکنم به شما اطلاعات اشتباه دادهاند»، «که این طور. پس اجازه دهید یک بار با هم مرور کنیم»، «به نظرم درست نمیرسد».
4. از استعمال کلمۀ «ولی...» خوددداری کنید. فوراً جرقه میزند و ایجاد واکنش دفاعی میکند. نگویید: «سخنرانیتان را خیلی خوب ایراد کردید، ولی...». در عوض مثلاً بگویید: «سخنرانیتان را خیلی خوب ایراد کردید و من پیشنهاد میکنم دفعۀ بعد... را هم در حرفهایتان بگنجانید».
5. هنگام انتقاد، دربارۀ رفتار شخص حرف بزنید، نه شخصیت او. مثلاً هرگز نگویید فلان کار شما «غلط»، یا «احمقانه» بود.
6. نظراتتان را در خلوت مطرح کنید، نه در حضور جمع، چون شخص احساس حقارت خواهد کرد.
7. نظراتتان را بسیار دقیق مطرح کنید....
فهرست
نزاکت در خانه
آداب غذا خوردن
رعایت نزاکت در محل کار
آداب معاشرت در مناسبتها
گفتن حرفهای مناسب
متانت در رفتار
مکاتبات
بازی و مسافرت
خردهریزها
لغزش و خطا