- موجودی: موجود
- مدل: 202950 - 52/2
- وزن: 0.50kg
آخرین وسوسه مسیح
نویسنده: نیکوس کازانتزاکیس
مترجم: صالح حسینی
ناشر: نیلوفر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 470
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1362 - دوره چاپ: 3
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ لبه کتاب ساییدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
نیکوس کازانتزاکیس"نویسنده و شاعر و فیلسوف برجسته قرن بیستم یونان در سال 1262ه.ش. در منطقه "ایراکلیون"به دنیا امد. در سال 1285ه.ش. از مدرسه قانون فارغ التحصیل شد و تحصیلات خود را در سال های 1286 ت ا1288ه.ش. در پاریس ادامه داد. در جنگ بالکان به عنوان داوطلب در ارتش یونان خدمت کرد و پس از جنگ به بسیاری از کشورهای اروپایی و اسیایی سفر کرد. او سفرنامه هایی از مسافرتها یش به اسپانیا و صحرای سینای مصر و چین و ژاپن و انگلستان نوشت "انچه که در روسیه دیدم " از سفرنامه های معروف اوست.
نیکوس کازانتزاکیس پیش از انکه نویسنده باشد فیلسوف بود او به شدت تحت تاثیر اثار نیچه و برگسون و فلسفه مسیحیت و مارکسیسم و بوداییسم بود و در اثارش مکاتب فکری و اید یولوژیکی جهان را در هم می امیخت در سال 1306ه.ش. کتاب "اسکیتیکی" را که اثر اصلی وی در فلسفه محسوب می شود منتشر کرد. در سال 1317ه.ش. و پس از 13 سال باز نگری و تصحیح مداوم شعر حماسی " اودیسه "را به چاپ رساند که از نقطه ای شروع می شود که هومر در آنجا داستان را به پایان رسانده است این منظومه بزرگ 33333بیت را در بر می گیرد.
کازانتزاکیس در سال های اخر عمرش مشهور شد. در این سال ها آثاری مانند "زوربای یونانی" و "آخرین وسوسه مسیح " و "آزادی و مرگ " و "مصایب یونان " و اتو بیو گرافی به نام "گزارش به گرکو "را خلق کرد.
کتاب "آخرین وسوسه مسیح " که نخستین بار در سال 1334ه.ش. به چاپ رسید خشم کلیسای کاتولیک را بر انگیخت و ممنوع اعلام شد و کلیسای ارتو دکس یونان نیز حکم تکفیر نویسنده را اعلام کرد " کازانتزاکیس " در تابستان 1335ه.ش. در " وین" جایزه صلح بین المللی را دریافت وی یک سال بعد در هفتم ابان 1336ه.ش.در" المان" در گذشت و در زاد گاهش "ایراکلیون" به خاک سپرده شد.
تقریبا همه ما با شرح حال مبارزات حضرت مسیح (ع) برای نجات بشریت آشنا هستیم. نجاری جوان از اهالی ناصره که به آتش عشق الهی گرفتار شد و برای بجا آوردن حق معشوق در همان آتش الهی سوخت.
پیامبر صلح و پیام آور محبت و دوستی که پیروانش را به عشق و ملایمت و صبر می خواند ، گو اینکه تقدیر الهی چنین خواست که برگزیده اش نه در میان پیروان و یارانش بلکه در میان انبوهی از دشمنان و مخالفینش که هدیه ای جز نفرت و سنگ برای بدرقه کردنش نداشتند، جهان خاکی را ترک گوید و در فرازتپه ای خونین صلیب خویش را ببوسد.
در وصف و تشریح این سفر خونین حضرت مسیح (ع) کتابها و تعزیه های فراوانی نوشته شده است که همگی بر جنبه های ابر انسانی عیسی و جهان متافیزیک برخواسته از کتاب های مذهبی پای می فشرد ، عیسی ، پسر خداوند در قالب گوشت و پوست انسانها به صلیب کشیده می شود و وحشیانه ترین شکنجه ها را تحمل می کند تا با مرگ خویش بشریت را نجات دهد.
ابرانسانی که مخوف ترین امتحانها و دامهای آلوده دنیای خاکی را پشت سر می گذارد تا با معصومیت خویش ، داروی عشق را به فرزندان آدم بخوراند و شفایشان دهد ثنویت وجودی مسیح ( مابین ابعاد انسانی و فوق انسانی ) برای رسیدن به خدا و نجات همنوعانش دستمایه اصلی کتاب و مرکز توجه نویسنده است ، کارزاری مستمر فی مابین فیزیک و متا فیزیک یا روح و جسم. درون هر یک از ما را نیروهای ازلی ابلیس ، انسانی و ماقبل انسانی فرا گرفته اند و همین طورنیروهای تابناک خدایی ، انسانی و ابرانسانی و تصویری کامل از جدال تیرگیها و روشنیها که در انجیل یوحنا تشریح شده و Conquer خوانده می شود.
به همین دلیل است راز حضرت مسیح تنها متعلق به پیروان بلکه دین و یا یک فرقه مذهبی نیست ، بلکه رازی است جهانی . ستیز میان خدا و انسان همراه با اشتیاق برای همسازی در درون هر انسانی رخ می دهد ، هر چند اغلب اوقات ناآگاهانه است و دیری نمی پاید .همان گونه که در عرفان ما تشریح شده است در این جدال درونی ، اغلب روح سنگین می شود ، جرمی می شود و با آلوده شدن به خواسته های تن خاکی به جسم تبدیل می گردد و از اشراق باز می ماند.
اما در میان انسانهای مسئول که خدا را همه جا می جویند و شبانه روز چشم به وظیفه الهی خویش دارند ، این جدال به درازا می کشد و تا دم مرگ نیز ادامه می یابد. روح بزرگ و متعال این انسانهای خاص ، با تن (که در هر انسانی قدرتمند و جنگجوست) درگیر می شود.