- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 164831 - 204/2
- وزن: 0.30kg
آخرین غروب های زمین
نویسنده: روبرتو بولانیو
مترجم: پوپه میثاقی
ناشر: چشمه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 211
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مجموعه دوازده داستان
نویسندهی کتاب بینهایت به شخصیتهایش نزدیک شده است آنقدر که نمیتوانیم نپذیریم که آدمهای کتاب «آخرین غروبهای زمین» بیش از هر وقت زندهاند و تأثیرگذار. لحن گزارشگر و راویِ گزارشدهنده، که عین دوربینی خستگیناپذیر و بیروح، ماجراها را دنبال میکند، توانسته زندگی واقعی چند شیلیایی مانده در تبعید، مانده در مکزیک و اسپانیا و جاهای دیگر را نشان بدهد و در نهایت همهی ماجراهای کتاب، جوری با حقیقت زندگی نویسندهاش پیوند خورده که خواننده نمیتواند مرز بین داستان و خودزندگینوشت (اتوبیوگرافی) را تشخیص دهد. بعضی از نویسندهها، مینویسند تا کمتر کابوس ببینند، آنها بزرگترین کابوسهایشان را به داستان تبدیل میکنند، و احتمالاً روبرتو بولانو هم به این گروه از نویسندگان تعلق دارد.
او در آمریکای لاتین با همه بهجز بورخس مشکل داشت. کاری کرد که ایزابل آلنده از او متنفر شود، مارکز را فردی عاشق جلبتوجه دیگران توصیف کرد، از رئالیسم جادویی بد گفت، و در داستان «فهرست» دربارهی نرودا مینویسد: «یک اعتراف: نمیتوانم بیآنکه واقعاً احساس مریض بودن کنم، خاطرات نرودا را بخوانم.» به همین دلیل است که در داستانهایش کمتر میتوان رد مستقیمی از دیگر نویسندههای بزرگ آمریکای لاتین یافت. او خودش است.
همان جوانِ عینکی شرور، که نمیخواهد مثل هیچکس بهنظر برسد.
داستانهایش قطب دیگری از ذهنیت نویسندههای آمریکای لاتین را نشان میدهد، که اینبار به جای داستانهایِ پُر از شگفتی مارکز، و فضای سیاستزدهی رمانهای یوسا، دنیایی واقعی و درگیر با حس تلخ همهی چیزهاییست که یک انسان در طول زندگیاش میتواند از دست بدهد. پذیرفته شدن ترجمهی انگلیسی این کتاب در آمریکا، زمینهی چاپ دیگر آثار مهم او به زبان انگلیسی را فراهم کرد، و سرانجام محبوبیت و تاثیرگذاری او در آمریکا و اروپا بالا گرفت.
بولانو بسیار زود مرد؛ در سال ۲۰۰۳ و در حالی که پنجاه ساله بود. با اینهمه، در دههی پایانیِ زندگیاش، به شکل دیوانهواری مینوشت، آنقدر که توانست حکایتهای اغراقآمیزی از روند نوشتنهای بیوقفهاش را بر سر زبانها بیندازد. بههر حال، بیشتر از ۱۰ رمان و مجموعه داستان از او بهجا مانده است. دو رمان «کارآگاهان وحشی» و «۲۶۶۶» از معروفترین آثارش هستند و بهخصوص این آخری، از تأثیرگذارترین رمانهای تاریخ ادبیات آمریکای لاتین بهشمار میآید.