- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 193097 - 75/2
- وزن: 0.30kg
آخرین روز یک محکوم
نویسنده: ویکتور هوگو
مترجم: محمد قاضی
ناشر: گوتنبرگ
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 96
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1344 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
ویکتور هوگو در کتاب آخرین روز یک محکوم، ثابت کرده که فقط نویسنده و ادیبی توانمند نیست. او همان کسی است که در تمام زندگیاش شاهد رنج و محنت مردم بوده است. از بینوایان گرفته تا گوژپشت نتردام، در تمام این آثار اعتراض مردی را میبینیم که صدای محرومان را به گوش دولتمردان میرساند. عقاید آزادیخواهانه و سوسیالیستی هوگو در این اثر هم مانند سایر آثارش دیده میشود. با این که حکومت و سیاستمردان همیشه مخالفت شدیدی با چنین نوع نوشتههایی داشتند، هوگو باز هم دست از مبارزه برنمیداشت.
او از دل هر اتفاق و حادثهی حتی کوچک، داستانی عمیق و تاثیرگذار خلق میکرد. شاید اگر هر کس دیگر آن روز از آن خیابان میگذشت، چندان اعتنایی به یکی از مراسم معمول قضایی نمیکرد. اما این ویکتور هوگو بود که عمق هراس، تضرع و درماندگی را در مردی میبیند که فقط تا چند لحظهی دیگر زنده است.
این کتاب خط داستانی پرفراز و نشیبی ندارد. بیشتر داستان وصف حال و تکگوییهایی است که محکومی در انتظار مرگ بیان میکند. این مرد زندگی روزمره و عذابآور خود را در زندان تعریف میکند. اما مگر در یک چهاردیواری محقر و تاریک چه اتفاق جالبی قرار است بیفتد؟ اینجا هنر نویسندگی ویکتور هوگو بار دیگر به جامعهی ادبی دنیا ثابت میشود.
او توانسته از دل همین چهاردیواری و با رسوخ به ذهن آشفته و بیقرار زندانیان محکوم به مرگ، یک کتاب بنویسد. این زندانی چنان به بنبست رسیده که حتی لحظهی مرگش را هم تصور میکند: «به نظرم میآید همین که چشمانم بسته شود، روشنایی عظیمی خواهم دید و ورطههایی از نور که ذهن من تا بینهایت در آن غوطه خواهد خورد».