- موجودی: موجود
- مدل: 190370 - 71/4
- وزن: 0.40kg
آثار کلاسيک سينمای مستند
نويسنده: ويليام روتمن
مترجم: محمد گذر آبادی
ناشر: هرمس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 208
اندازه کتاب: خشتی - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 1
کیفیت : در حد نو _ نو
مروري بر كتاب
مصور
به طور سنتی گفته می شود فیلم مستند، فیلمی است که به ضبط بی واسطه واقعیت می پردازد.این تعریف که اساس تفکر بسیاری از مستندسازان را از نام گذاری این گونه سینمایی نشان می دهد، آشکارا بر تقابل دوگانه مستند - داستانی بنیاد یافته است.
به جرئت می توان گفت سینما به عنوان رسانه ای نوپا که کلیه امکانات سمعی و بصری مکشوفات را در راستای ساخت و بسط زبان انحصاری خود به کار برده است، جولانگاه احیای بحث و جدل های تاریخی در قالبی تازه است؛ جایی که به واسطه قلمداد شدنش به عنوان هنر، زیبایی شناسان نیمه محتضر را از خواب چند ده ساله بیدار کرده و به میدان رزم روایت شناسان و داستان پردازان تشته واکاوی ابژه جدید فرستاده است؛ و این در حالی است که پیشاپیش رهروان اندیشه های تازه در حوزه علوم انسانی صحنه را مناسب رزم آزمایی با دیگر نگره های متنفذ در این حیطه جهت تثبیت هر چه بیشتر خود یافته بودند.
این كتاب در وهله اول نخست شامل بررسیهای دقیق است درباره برخی آثار برجسته سینمای مستند: نانوك شمال رابرت فلاهرتی، زمین بینان آلن رنه، روز یك مادر خوشبخت ریچارد لیكاك و جویس چوپرا، و به گذشته منگر دی. ای. پنهبیكر.بررسی این آثار در هر دوره درسی كه به سنت سینمای مستند میپردازد كم و بیش اجباری است؛ این فیلمها آثاری هستند كه من شخصا سالهای متمادی تدریس كردهام و دربارهشان اندیشیدهام و به واسطه واكنشهای دانشجویانم و خودم همواره مفاهیم جدیدی یافتهاند.
هدف بررسیهای انتقادی كتاب آشنا ساختن خواننده با ؛متنهای؛ سینمایی این آثار ـ از طریق تحلیل سكانس به سكانس و گاهی نما به نمای آنها ـ است، به نحوی كه درك كاملتری از اهمیت تاریخی و نیز هدفها و دستاوردهایشان به عنوان فیلم حاصل شود.این بررسیها نیز همچون كتابهای قبلی من،" هیچكاك ـ نگاه قاتل و من دوربین "، از دیدگاهی فلسفی درباره برخی مسائل و مضامین مربوط به هم به پژوهش میپردازند.