دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

آثار وثوق + دیوان شادروان حسن وثوق

آثار وثوق + دیوان شادروان حسن وثوق

نویسنده: حسن وثوق الدوله
به کوشش : علی وثوق
مقدمه : حسین پژمان، جمشید امیربختیاری، ملک الشعرای بهار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 229 + 105
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1343 _ 1336 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ همراه با تصویر کمال الملک از وثوق الدوله ؛  با گالینگور صحافی شده

 

مروری بر کتاب

نمونه هایی از نظم و نثر

دل بر اسف از ماضیم، وز حال خود ناراضیم                       تا خود چه راند قاضیم، تقدیر استقبال‏ ها
ایام بر من چیره شد، چشم جهان‏بین خیره شد           وین آب صافى تیره شد، بس ماند در گودال‏ ها

میرزا حسن خان وثوق معروف به وثوق الدوله از رجل سیاسی اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی است که نمایندگی مجلس شورای ملی، وزارت کشور و ریاست فرهنگستان ایران را در کارنامه خویش دارد. وی به موازات زندگانی سیاسی خویش به شکل تفننی از آغاز جوانی و با تخلص ناصر شعر می سرود. وی در این مسیر از محضر استادانی چون ابوالحسن جلوه، ادیب گلپایگانی و دیگران کسب فیض نمود.

وثوق از صرف و نحو، منطق، ریاضیات، حکمت، فلسفه، الهیات و زبانهای فرانسه و انگلیسی بهره کافی داشت و از این آموزه ها در سروده های خود استفاده می نمود . دیوان اشعار و خطابه های ادبی مرحوم وثوق که توسط فرزند ایشان گردآوری شده، شامل گزیده ای از اشعار به انتخاب پژمان بختیاری و با مقدمه ای از ملک الشعرای بهار است. اشعار حاضر در قالب غزل، قصیده و مثنوی سروده شده اند و قطعات منثور کتاب دارای عناوین "درباره کانت و عقاید وی" و "اهمیت زن و بیان بعضی از زنان مشهور" می باشند. 

وثوق در جوانی و در سال ۱۲۷۱ شمسی مستوفی آذربایجان شد و لقب وثوق الملک را از ناصرالدین شاه دریافت کرد. در سال ۱۲۷۳ لقب او به وثوق الدوله تغییر یافت در دوره یکم و دوم مجلس شورای ملی به نمایندگی انتخاب شد و در مجلس به سمت نیابت ریاست مجلس دست یافت.او از سال ۱۲۹۰ خورشیدی تا اوایل سلطنت رضا شاه شانزده بار عهده‌دار وزارتخانه‌های مالیه(دارایی)، خارجه، عدلیه (دادگستری)، داخله (کشور) و معارف (فرهنگ) گردید. پس از فتح تهران توسط مجاهدین، مجلس عالی مرکب از سی نفر برای اداره مملکت تشکیل شد که وثوق الدوله عضو آن بود. پس از انحلال مجلس عالی و تعیین هیئت مدیره، رئیس آن هیئت گردید که حکم اعدام شیخ فضل الله نوری توسط آن هیئت صادر شد.

چون بد آید، هر چه آید بد شود 
یک بلا ده گردد و ده صد شود 
آتش از گرمی فتد مهر از فروغ 
فلسفه باطل شود، منطق دروغ 
پهلوانی را بغلطاند خَسی 
پشه‌ای غالب شود بر کرکسی...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات