- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 188831 - 113/3
- وزن: 0.50kg
آثار تاریخی ساوجبلاغ و نظرآباد
نویسنده: ابوالقاسم حاتمی
ناشر: سازمان میراث فرهنگی کشور
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 300
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1383 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ نوشته تقدیمی دارد
مروری بر کتاب
مصور
جغرافیای تاریخی و معرفی محوطههای باستانی و بناهای تاریخی - فرهنگی
کتاب با مختصری درباره مشخصات و موقعیت حوزه فرمانداری ساوجبلاغ و نظرآباد آغاز شده که طی آن، از موقعیت جغرافیایی، جمعیت، آب و هوا و خاک و پوشش گیاهی این منطقه سخن میرود. سپس به وجه تسمیه و پیشینه تاریخی فرهنگی ساوجبلاغ اشاره میگردد و در پی آن، آثار باستانی و تاریخی فرهنگی شهرستان ساوجبلاغ و نظرآباد و دهستانها و مناطق تابعه این دو شهرستان به تفصیل معرفی میشود. کتاب با تصاویری از اماکن و آثار تاریخی مورد نظر همراه است.
...محوطههای باستانی شهرستان ساوجبلاغ از جمله مناطق باستانی ایران میباشد که بر اساس پژوهشهای باستانشناختی در محوطههای بیشمار از جمله تپهها، گورستانهای باستانی و قلعههای متروکه و ... سابقه باستانی این شهرستان را در سطحی قابل توجه بالا بردهاست.در مناطق مختلف این شهرستان میتوان آثار و شواهد بی شماری را از دورههای مختلف باستانی و قبل تاریخ تا دوران اسلامی نام برد....
...دشت نظرآباد در جنوب ارتفاعات البرز میانی قرار گرفته و به دلیل رسوب گذاردن که در طول هزاران سال انجام شده آثار بی شماری را در دل خود مدفون دارد. این دشت یکی از مناطق بکر باستان شناسی در مطالعات پیش از تاریخی، تاریخی و اسلامی می باشد. در مجموع سعی گشته است پس از بررسی کلی موقعیت جغرافیایی، تاریخی منطقه به روند فازهای ساسانی کاوش شده در تینال تپه پرداخته و سپس از روی طرح سفال های مکشوفه از محل با سایر مناطق مقایسه گردد. در این رساله شهرستان نظرآباد، یکی از مناطق غربی استان تهران مورد پژوهش میدانی قرار می گیرد.
مطالعه دقیق، جامع و علمی بر روی سفال های ساسانی تینال تپه و تطبیق آن با سایر محوطه ها براساس کاوش به عمل آمده در داخل حوزه فرهنگی یکی از ارکان این پژوهش می باشد. براساس سفال های ساسانی محوطه های واقع در دشت نظرآباد، پراکندگی آنها در این دشت به طور منظم نبوده ولی از لحاظ فرم، نقوش و تزئینات شکل بهتری داشته و حتی غالبا" پخت این سفال ها کامل می باشند.