- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 161474 - 121/3
- وزن: 0.30kg
آبرو باخته
نویسنده: جک لندن
مترجم: رضا سیدحسینی
ناشر: آرمان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 260
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1372 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
هشت داستان
جک لندن از ۱۳ سالگی شروع به کار کرد و وقتی به ۱۸ سالگی رسید، کار در کورههای زغال سنگ، عرشهی کشتی و کارخانهی کنسروسازی را تجربه کرده بود. سال ۱۹۸۳، وقتی لندن ۱۶ ساله بود، تولید بیش از حد، اقتصاد آمریکا را با بحرانی بزرگ روبهرو کرد. در واکنش به بحران مذکور، گروههای بسیاری با محوریت کارگران و افراد بیکار پا به عرصه گذاشت و لندن نیز به معروفترین این گروهها، یعنی به ارتش کاکسی پیوست.
او که تا ۱۹ سالگی از آموزش مناسبی ندیده و مثل قهرمان معروف توماس هاردی، «جود»، درهای دانش را به عنوان وجه ممیز طبقهی مرفه، به روی خود بسته دیده بود، پس از به پایان رساندن فشردهی دورهی دبیرستان در اوکلند، در دانشگاه کالیفرنیای برکلی به صورت ویژه پذیرفته شد و بعد از این مرحله بود که در بازار ادبیات آمریکا به موقعیتی ممتاز دست یافت. بنا به گفتهی خودش کارهایی که در نوجوانی انجام داده، اسارات در «دامی» از پیشآماده و به «فروش گذاشتن هوش و استعداد» تنها راه رهایی از آن وضعیت بود.
«پاشنهی آهنین» یکی از اولین رمانهای لندن، رمانس معروف ویلیام موریس (۱۸۹۶-۱۸۳۴)، «خبرهایی از هیچ کجا»، را به یاد میآورد. وی ۱۳ سال پیش از انتشار پاشنهی آهنین، در ردیف بنیانگذاران حزب کارگر و ائتلاف سوسیالیستهای انگلستان قرار داشت. موریس در کتابش سفری را به تصویر کشیده که از سواحل رود تامس شروع شده و سرشار است از مناظر روستایی، از نوع آنچه در ترانههای چوپانی بازتاب دارد. اثر یادشده نمونهای است مطرح از رمانتیزم طبیعتگرای قرن نوزدهم. دنیای پادآرمانی(دیستوپیا) جک لندن در پاشنهی آهنین هم دنیایی است تاریک و الیگارشیک که نویسندهی آن به تشریح وضعیت جهان در مقطع رشد و گسترش فاشیزم (۱۹۱۲-۱۹۳۲) میپردازد.
لندن، چنان در تحلیل واقعیت های زندگی، عواطف، روح، احساسات، افکار، نقشه ها و آرزوهای قهرمان داستانش قدرت به خرج داده و چنان این تحلیل، بی سابقه و عمیق از آب در آمده است که بلافصله خواننده این گستاخی را در خود بوجود آمده میبیند که آنرا نماینده ی نبوغ نویسنده اش بداند. صحنه ها در «مرتد » با عبارات غم انگیز آمیخته به یک نوع لاقیدی، طنز و بد بینی رقیق جلوه گر شده است.
وی تمام خشونت و حزن سبک ناتورالیسم را در آثارش به تصویر می کشد. خواندن داستانهای «لندن» این را به ذهن می آورد که زندگی او آهنگ تلخی داشته و ریشه در زندگی تلخ پدر و مادرش دارد.
فهرست
آبرو باخته
رویای دبز
مرتد
جنون
این اسپات
آتشپاره زرین
در راه انقلاب مکزیک
چون آه چون