- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 152941 - 85/3
- وزن: 0.50kg
23 نکته ی مکتوم سرمایه داری
نویسنده: ها جون چانگ
مترجم: میرمحمود نبوی , مهرداد (خلیل) شهابی
ناشر: کتاب آمه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 386
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1393 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
پشت پرده مخملین
بازارها باید آزاد باشند. هنگامی که دولت، با دخالت خود، به بازاریان می گوید چه کارهایی را می توانند یا نمی توانند انجام دهند، منابع اقتصادی نمی تواند به سوی کارآمدترین کاربری جریان پیدا کند. اگر مردم نتوانند به کارهایی دست بزنند که بیشترین سود را برایشان به بار آورد، انگیزه ی سرمایه گذاری و نوآوری را از دست می دهند.
از این رو، اگر دولت برای اجاره بهای خانه ها سقف تعیین کند، مالکان خانه انگیزه نگهداری املاک یا ساختن خانه های تازه را از دست می دهند. یا، اگر دولت انواع محصولات مالیِ معامله پذیر را محدود کند، دو سوی دادوستد، که شاید هر دو در ارضای نیازهای شخصی شان از تراکنش های نوآورانه سود می بردند، نتوانند از قرارداد آزاد سودِ بالقوه ای ببرند. به بیانی و با اقتباس از نام کتاب پر آوازه ی میلتون فریدمن، آن آینده نگرِ بازار آزاد، « باید به مردم « آزادی انتخاب » داد .
اما نمی گویند که:
بازار آزاد وجود ندارد. هر بازاری ضوابط و مرزهایی دارد که آزادیِ انتخاب را محدود می کند. یک بازار صرفاً از آن رو آزاد به نظر می رسد که فارغ از هر قید و بندی، محدودیت های نهفته اش را می پذیریم، به گونه ای که آن محدودیت ها را نمی توان دید. چگونگی « آزاد » ی بازار را نمی شود واقع بینانه تعریف کرد، زیرا آزادی بازار تعریفی سیاسی است.
ادعای معمول اقتصاددانان بازار آزاد، مبنی بر این که در برابر دخالت های سیاسیِ انگیزه دارِ دولت، می کوشند از بازار آزاد دفاع کنند، مغایر حقیقت است. دولت همیشه در بازار دخیل است و آن هواداران بازار آزاد نیز، خود، به اندازه ی دیگران انگیزه ی سیاسی دارند. چیره شدن بر افسانه ی وجودِ چیزی به نام « بازار آزاد » با تعریفی مبتنی بر واقعیت های ملموس، نخستین گام به سوی درک سرمایه داری است....
سال 2014 مجلهی پراسپکت انگلستان نظرسنجی با عنوان «متفکران جهان» انجام داد و هاجون چنگ نفر نهم این نظرسنجی شد. این کتاب را نمیتوان یک اثر صرفاً دانشگاهی و تخصصی درنظرگرفت بلکه نویسنده سعی کرده با هوشمندی مطالب پیچیده اقتصادی را به زبانی ساده اما شیوا و مؤثر بیان کند و به موضوعاتی چون توسعهنیافتگی، دولت، سرمایهداری بازار آزاد، شرکتهای بزرگ و تأثیر آنان در فقر و ثروت کشورها و... از زوایای مختلف بنگرد و تحلیل خود را ارائه دهد.
کتاب اساس شهرت خود را مرهون انتقاد تند از اوضاع کنونی اقتصاد جهانی و تصویرسازی تیره و تار از ادامه روندی است که کشورهای با اقتصاد سرمایهداری در پیشگرفتهاند. کتاب در اوج بحران اقتصادی آمریکا و اروپا به رشته تحریر آمده و تازهترین تحلیلها را درباره چندوچون اقتصاد غرب و مخصوصاً سرمایهداری بازار آزاد ارائه میدهد.