- موجودی: موجود
- مدل: 205189 - 60/1
- وزن: 0.30kg
100 پرسش و پاسخ درباره اختلال افسردگی یا دو قطبی در کودکان
نویسنده: لیندا کاکرورتی
مترجم: میترا حکیم شوشتری
ناشر: دانژه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 256
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1391 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
اختلال دو قطبی همیشه با دو فاز احساسی کاملاً متفاوت مشخص میگردد. در واقع در بعضی مواقع فرد احساس سرخوشی، خود بزرگ بینی و رفتارهای ناپایدار به همراه خوشحالی شدید مینماید و در بعضی مواقع علائم افسردگی (بی علاقگی، بی حوصله گی) را از خود بروز میدهد.
کتابی که مشاهده می کنید یکی از منابع قابل دسترس والدین و مربیان کودکان بیمار جهت سازگاری با دارو، آشفتگی های روانشناختی و ناراحتی های هیجانی در این شرایط خاص می باشد.این کتاب در قالب پرسش و پاسخ، به مهم ترین مسائل مطروحه از طرف بیماران و پزشکان اشاره داشته و پاسخ های معتبر و کاربردی در مورد درمان، استراتژی های سازشی، منابع حمایتی و ... را به خواننده ارائه می نماید.
اختلالات خلقی یکی از مهمترین مشکلاتی است که میتواند تأثیرات نامطلوب بسیاری در دوران رشد و شکلگیری شخصیت کودکان بر جای گذارد.چنین اختلالاتی میتوانند بر روند تربیت کودکان از سوی پدر و مادر و کنترل شرایط محیطی نیز تأثیر منفی داشته باشند. در برخی از موارد این بیماری در پدر و مادر نیز وجود دارد ولی ناشناخته مانده است.از این رواست که آگاهی از علائم، روشهای مختلف درمان و سیر بیماری میتواند از میزان آسیب بکاهد و موجب پی بردن به اهمیت درمان این اختلالات شود.
تغییر ناگهانی هیجانهای کودک ناراحتکننده است. اختلالات خلقی، مانند افسردگی بالینی و اختلال دوقطبی، زمانی که کودکان در حال شناختن و مدیریت هیجانهای طبیعی خود هستند روی میدهد و آنها را با کشمکش هیجانی شدید در زندگی خود روبرو میکند. بخش بزرگی از رشد انسان، به این اختصاص دارد که چگونه با زندگی کنار بیاییم و نگذاریم که هیجانها بر ما تأثیر بگذارند؛ بنابراین از کودک دچار اختلال خلقی، چیزی خواسته میشود که بیشتر بزرگسالان نیز بهآسانی نمیتوانند آن را مدیریت کنند.
درحالیکه شما بهعنوان پدر یا مادر، در کنار او با درماندگی سعی میکنید کاری کنید که همهچیز بهتر از گذشته شود. اختلالات خلقی کودکان را میتوان اختلالات خلقی در خانواده دانست. اختلال دوقطبی بیماریای است که معمولاً در اواخر نوجوانی و اوایل بزرگسالی رخ میدهد. در مطالعه جمعیت شناختی در ناحیه مشخص، میانگین سنی برای شروع اختلال خلقی دوقطبی ۲۱ سالگی گزارششده و بیشترین موارد در بین سنین ۱۵ تا ۱۹ سالگی رخ میدهد.
بهطور سنتی، این بیماری بهندرت در کودکی و گاهی در اوایل نوجوانی دیده میشود؛ اما بیماران بزرگسال مبتلا به اختلال دوقطبی با نگاهی به گذشته در کودکی خود، علائمی از بیماری را توصیف میکنند.درافرادی که بیماری آنها در پایینترین سنین تشخیص داده میشود، بیماری با علائم شدیدتر، مزمنتر و حتی با دوره ممتد بیماری است و بیماران معمولاً پسر هستند.وقتی جوانترها به بزرگسالی میرسند، از هر ۵ نفر یکی افسردگی اساسی را تجربه کرده است. بیشتر این موارد افسردگی در سالهای نوجوانی رخ میدهد.
برای کودکانی حتی در سنین ۳ سالگی و یا کمتر، یعنی در کودکان نوپا، با استفاده از معیارهای تعدیلشده در کتاب راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی تشخیص افسردگی مطرح شده است؛ بنابراین، بیشتر موارد افسردگی پس از ۱۲ سالگی است، اما گاهی زودتر رخ میدهد. باید به پدر و مادری که کودک مبتلا به اختلال افسردگی یا اختلال خلقی دوقطبی دارند، در مورد ارقام خودکشی هشدار داد؛ اما آمارها نشان میدهد که بیشتر افرادی که خودکشی میکنند، تحت درمان نیستند.
کودکی که تحت نظر پزشکی آشنا با اختلال خلقی یا افسردگی است، نسبت به افرادی که در جستجوی کمک نیستند، میزان خطر کمتری برای خودکشی دارد. مطالعات نشان داده است که درمان، خطر خودکشی با این اختلالات را کاهش میدهد.
کتاب ۱۰۰ پرسش و پاسخ درباره اختلال افسردگی یا دوقطبی کودکان برای خواننده باهوشی طراحیشده که در مراحل اولیه یافتن بهترین مراقبت روانپزشکی برای کودکش به سر میبرد.این کتاب روابطی خوب را با پزشک مراقب اولیه مانند یک متخصص کودکان، در نظر میگیرد، خواننده دائماً به صحبت کردن بیشتر با پزشک که میتواند یک متخصص کودکان یا یک روانپزشک باشد، ترغیب شده است.کتاب حاضر هدیه ای است به تمام والدینی که فرزندان آنان از اختلال افسردگی یا دوقطبی در رنج هستند. امید است پاسخ پرسش های نامحدود خود را بیابند.